Boston-style pizza
Ingredienser
Deig:
- 500 g hvetemel (tipo 00 eller all-purpose)
- 325 ml lunkent vann
- 10 g salt
- 7 g tørrgjær (eller 15 g fersk gjær)
- 1 ss sukker
- 2 ss olivenolje
Topping:
- 400 g hermetiske tomater (San Marzano eller andre gode kvalitetstomater)
- 200 g mozzarellaost, revet
- 100 g provoloneost, revet
- 50 g parmesanost, revet
- 1 ss tørket oregano
- 1 ss tørket basilikum
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts løkpulver
- Salt og pepper etter smak
- Ekstra virgin olivenolje
Fremgangsmåte
Deigen:
Blande deigen:
- I en stor bolle, bland sammen lunkent vann, sukker og gjær. La det stå i 5-10 minutter til gjæren blir aktiv og skummer.
- Tilsett mel og salt i bollen. Bland godt til en grov deig begynner å formes.
- Tilsett olivenolje og fortsett å blande til deigen er myk og elastisk. Dette kan gjøres for hånd eller med en kjøkkenmaskin med eltekrok.
Heving:
- Form deigen til en ball og legg den i en lett oljet bolle. Dekk til med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle.
- La deigen heve på et lunt sted i 1-2 timer, eller til den har doblet seg i størrelse.
Etterheving:
- Etter den første hevingen, slå ned deigen og form den til en ball igjen. La den heve i ytterligere 30 minutter.
Topping og steking:
Forvarm ovnen:
- Forvarm ovnen til 220°C (430°F). Hvis du har en pizzastein, plasser den i ovnen og la den varme i minst 30 minutter.
Tilbered tomatsausen:
- Knus tomatene i en bolle med hendene eller en gaffel. Tilsett oregano, basilikum, hvitløkspulver, løkpulver, salt og pepper. Bland godt.
Form pizzaen:
- Smør en rund eller firkantet bakepanne (ca. 30 cm i diameter) godt med olivenolje.
- Overfør deigen til bakepannen og trykk den forsiktig ut med fingrene til den dekker hele pannen og har en tykkere kant rundt.
Topping:
- Spre et tynt lag tomatsaus over deigen, la det være igjen ca. 1 cm til kanten.
- Fordel mozzarella og provolone jevnt over tomatsausen.
- Dryss parmesan over osten.
Steking:
- Plasser pizzaen i ovnen og stek i 15-20 minutter, eller til skorpen er gylden og osten bobler og har begynt å få litt farge.
Servering:
- Drypp litt ekstra olivenolje over den ferdige pizzaen, hvis ønskelig, og la den avkjøles litt før servering. Dette gjør at skorpen blir sprøere.
Nyt din Boston-style pizza!