Boston-style pizza

Author

Publisert 5. juni 2024

Boston-style pizza

Boston-style pizza

Ingredienser

Deig:

  • 500 g hvetemel (tipo 00 eller all-purpose)
  • 325 ml lunkent vann
  • 10 g salt
  • 7 g tørrgjær (eller 15 g fersk gjær)
  • 1 ss sukker
  • 2 ss olivenolje

Topping:

  • 400 g hermetiske tomater (San Marzano eller andre gode kvalitetstomater)
  • 200 g mozzarellaost, revet
  • 100 g provoloneost, revet
  • 50 g parmesanost, revet
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ss tørket basilikum
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts løkpulver
  • Salt og pepper etter smak
  • Ekstra virgin olivenolje

Fremgangsmåte

Deigen:

Blande deigen:

  • I en stor bolle, bland sammen lunkent vann, sukker og gjær. La det stå i 5-10 minutter til gjæren blir aktiv og skummer.
  • Tilsett mel og salt i bollen. Bland godt til en grov deig begynner å formes.
  • Tilsett olivenolje og fortsett å blande til deigen er myk og elastisk. Dette kan gjøres for hånd eller med en kjøkkenmaskin med eltekrok.

Heving:

  • Form deigen til en ball og legg den i en lett oljet bolle. Dekk til med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle.
  • La deigen heve på et lunt sted i 1-2 timer, eller til den har doblet seg i størrelse.

Etterheving:

  • Etter den første hevingen, slå ned deigen og form den til en ball igjen. La den heve i ytterligere 30 minutter.

Topping og steking:

Forvarm ovnen:

  • Forvarm ovnen til 220°C (430°F). Hvis du har en pizzastein, plasser den i ovnen og la den varme i minst 30 minutter.

Tilbered tomatsausen:

  • Knus tomatene i en bolle med hendene eller en gaffel. Tilsett oregano, basilikum, hvitløkspulver, løkpulver, salt og pepper. Bland godt.

Form pizzaen:

  • Smør en rund eller firkantet bakepanne (ca. 30 cm i diameter) godt med olivenolje.
  • Overfør deigen til bakepannen og trykk den forsiktig ut med fingrene til den dekker hele pannen og har en tykkere kant rundt.

Topping:

  • Spre et tynt lag tomatsaus over deigen, la det være igjen ca. 1 cm til kanten.
  • Fordel mozzarella og provolone jevnt over tomatsausen.
  • Dryss parmesan over osten.

Steking:

  • Plasser pizzaen i ovnen og stek i 15-20 minutter, eller til skorpen er gylden og osten bobler og har begynt å få litt farge.

Servering:

  • Drypp litt ekstra olivenolje over den ferdige pizzaen, hvis ønskelig, og la den avkjøles litt før servering. Dette gjør at skorpen blir sprøere.

Nyt din Boston-style pizza!