Grove Scones
Disse grove sconesene er raske å lage siden de hever med bakepulver i stedet for gjær. Du kan bruke både fin- eller grovmalte hvetemel. De er perfekte til frokost eller som en del av matpakken. Selv om de smaker best når de er ferske, holder de seg bra i noen timer.
SLIK GJØR DU:
- Bland sammen mel, bakepulver, salt og sukker i en bolle.
- Tilsett olje og melk.
- Rør sammen deigen, men unngå å jobbe den for mye. Hvis deigen blir for klissete, tilsett litt mer hvetemel.
- Ta deigen ut på et lett melet underlag. Del den i to og form dem til to runde kaker (2-3 cm tykke). Legg kakene på en stekeplate med bakepapir.
- Skjær hver kake i fire stykker, men skjær ikke helt igjennom slik at de fortsatt holder den runde formen.
- Stek sconesene midt i ovnen på 200 °C i 15–20 minutter. Avkjøl på rist.