Klassisk Tanghulu
Fremgangsmåte:
Forbered frukten: Vask og tørk frukten grundig. Fjern eventuelle uønskede deler og stikk dem på spyd, 1-3 biter per spyd.
Lag sirupen: Ha sukker og vann i en kjele. Varm opp over middels varme til blandingen koker og når ca. 150°C (hard crack-stadiet). Dette tar omtrent 10-20 minutter. Test sirupen ved å dryppe den i iskaldt vann; den skal stivne umiddelbart.
Dekke frukten: Dypp hvert spyd raskt i sirupen og snurr for å dekke frukten jevnt. Dypp umiddelbart i iskaldt vann for å stivne sirupen. Legg spydene på en tallerken for å avkjøle før servering.
Enkel Tanghulu uten Maisstivelse Ingredienser: 1 kopp sukker ½ kopp vann 225 g frukt (jordbær, druer, kiwi osv.) Isvann til stivning
Dersom man ønsker å gjøre litt ekstra ut av Tanghulu'en, så kan man gjøre en vri med sjokolade. Da gjør man følgende:
Tilsett sjokolade (valgfritt): Når sukkertrekket har stivnet, kan du dryppe smeltet sjokolade over Tanghulu for en ekstra godbit. La det avkjøles før servering.