Pasta bolognese
- Start med å skjære baconet i små terninger. Finhakk deretter løken, hvitløksfeddene, gulrøttene og timianen.
- Varm opp 3 ss olivenolje i en stor stekepanne over middels varme. Ha i baconbitene og la dem steke til de blir sprø.
- Når baconet er sprøtt, tilsett løk og hvitløk. La det surre i noen minutter til løken blir myk og gyllen, men unngå at den blir brun.
- Ha i de hakkede gulrøttene og krydderne, og la det hele frese videre til grønnsakene har blitt myke og fått en fin farge.
- I en egen panne, varm opp resten av oljen og brun kjøttdeigen godt. Når kjøttdeigen er ferdigstekt, tilsetter du den i pannen med grønnsakene.
- Hell i de knuste tomatene og kraften. La retten småkoke under lokk i minst en time, gjerne lengre hvis du har tid, for å få fram alle smakene.
- Mens sausen putrer, koker du pastaen i henhold til instruksjonene på pakken.
- Når pastaen er ferdig, server den med bolognesesausen på toppen.
- Pynt retten med et dryss parmesan og eventuelt litt frisk basilikum før du nyter måltidet.
Bon Appétit