Pasta bolognese

Author

Publisert 10. august 2024

Pasta bolognese

  • Start med å skjære baconet i små terninger. Finhakk deretter løken, hvitløksfeddene, gulrøttene og timianen.
  • Varm opp 3 ss olivenolje i en stor stekepanne over middels varme. Ha i baconbitene og la dem steke til de blir sprø.
  • Når baconet er sprøtt, tilsett løk og hvitløk. La det surre i noen minutter til løken blir myk og gyllen, men unngå at den blir brun.
  • Ha i de hakkede gulrøttene og krydderne, og la det hele frese videre til grønnsakene har blitt myke og fått en fin farge.
  • I en egen panne, varm opp resten av oljen og brun kjøttdeigen godt. Når kjøttdeigen er ferdigstekt, tilsetter du den i pannen med grønnsakene.
  • Hell i de knuste tomatene og kraften. La retten småkoke under lokk i minst en time, gjerne lengre hvis du har tid, for å få fram alle smakene.
  • Mens sausen putrer, koker du pastaen i henhold til instruksjonene på pakken.
  • Når pastaen er ferdig, server den med bolognesesausen på toppen.
  • Pynt retten med et dryss parmesan og eventuelt litt frisk basilikum før du nyter måltidet.

Bon Appétit