klassisk smash burger
Utstyr
- Stekepanne (helst en tyngre jernpanne eller grillpanne)
- Stekespade eller burgerpresse
- Bakepapir om ønskelig
Fremgangsmåte
Forberedelse:
- Del kjøttdeigen i fire like store deler (ca. 125 g hver). Form disse forsiktig til løse baller, ikke press dem sammen.
Varm opp pannen:
- Varm opp en tung stekepanne på høy varme. Pannen skal være veldig varm før du legger i kjøttet.
Smash burgerne:
- Legg en kjøttball i pannen, og bruk en stekespade eller burgerpresse til å presse den flatt ned til ca. 1 cm tykkelse. Hvis du bruker bakepapir, legg det mellom kjøttet og pressen for å unngå at kjøttet fester seg.
- Krydre med salt og pepper etter smak.
Stek burgerne:
- Stek burgerne i ca. 2 minutter uten å røre dem.
- Snu burgerne forsiktig med en stekespade, og legg en skive ost på hver burger. Stek i ytterligere 1-2 minutter, eller til burgerne er gjennomstekt og osten er smeltet.
Forbered burgerbrødene:
- Mens burgerne steker, smør innsidene av burgerbrødene med smør og stek dem i en annen panne eller i ovnen til de er gyldne og sprø.
Montering:
- Smør bunnen av hvert burgerbrød med majones, sennep eller ketchup etter preferanse.
- Legg på salat, tomat, rødløk og sylteagurk, eventuelt den toppingen du foretrekker.
- Plasser burgeren på toppen av grønnsakene.
- Dekk med toppen av burgerbrødet.
Tips:
- For ekstra smak, kan du steke løk i samme panne etter at du har stekt burgerne.
- Server burgerne med pommes frites eller en enkel salat.
Velbekomme! Nyt dine smash burgere!